КОРОНА У РУДНИЧКО - ТАКОВСКОМ КРАЈУ: У црвеној зони 40 пацијената, 18 новозаражених

М. Б.

17. 04. 2021. у 09:43

У „ЦРВЕНОЈ“ зони Опште болнице у Горњем Милановцу, у три њена ковид одељења, тренутно се лечи 40 пацијената – три више него јуче.

КОРОНА У РУДНИЧКО - ТАКОВСКОМ КРАЈУ: У црвеној зони 40 пацијената, 18 новозаражених

Фото: М.Б.

Један од њих, прикључен је на „high flow“ апарат са високим протоком кисеоника.

- Према пресеку од јутрос у осам сати, на Грудном одељењу смештено је 16, по 12 на Интерном и Неурологији. Позитиван тест на корона вирус има их 33, једно негативан, петоро чека резултате тестирања. У протекла 24 сата, примили смо на лечење деветоро пацијената, са симптомима који указују на могућу инфекцију корона вирусом, пет смо отпустили на кућно лечење. Једног смо превезли на лечење у Ковид болницу у Батајници – изјавио је данас др Предраг Шутић, в.д. директора милановачке болнице.

По последњим извештају из Дома здравља у Горњем Милановцу, још 18 особа је новоинфицирано корона вирусом. У актуелном „пику“ епидемије, овде је тим вирусом укупно заражено 2.995 особа, од којих су 1.342 излечене.

Епидемију ковид-19 у Рудничко-таковском крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна надаље и у актуелном „пику“, према званичним подацима, заражено је укупно 2.995 лица, уз нажалост 107 смртних жртава.

До јуче, у овом крају, од почетка имунизације, вакцинисана су укупно 9.834 заинтересована лица, ревакцинисано их је 5.803.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)