САКУПЉАЊЕ ЧЕПОВА И У ГРАДСКОЈ КУЋИ: Озваничена сарадња Града Суботица и удружења „Чепом до осмеха“

Ј.Л.

16. 04. 2021. у 22:42

У ГРАДСКОЈ кући у Суботици данас је потписан споразум о сарадњи локалне самоуправе и хуманитарно-еколошке организације „Чепом до осмеха".

САКУПЉАЊЕ ЧЕПОВА И У ГРАДСКОЈ КУЋИ: Озваничена сарадња Града Суботица и удружења „Чепом до осмеха“

Фото: Ј.Л.

Организација "Чепом до осмеха" годинама реализује националну кампању чији је циљ ширење свести ка солидарности и емпатији, првенствено према деци са инвалидитетом. Рециклажом чепова прикупљена средства се усмеравају за помоћ деци са сметњама у развоју.

Потписивањем споразума о сарадњи кутије за одлагање чепова налазиће се и у Градској кући.

- Ову организацију годинама подржавају бројне институције и компаније, образовне установе, предузетници, али и велики број појединаца из нашег града. Град Суботица овом, али и другим акцијама и активностима, помаже област социјалне заштите, кроз подршку особама са инвалидитетом. Уједно и подупиремо развој еколошке свести, које су у складу са активностима које се проводе на националном нивоу - каже Јасмина Стевановић, секретар Секретаријата за друштвене делатности.

- Важно нам је да покажемо да и поред свих проблема које нам је проузроковала епидемија корона вируса нисмо заборавили хуману страну живота и солидарност, да нисмо заборавили да будемо људи, штавише да је тај осећај емпатије још израженији. То су вредности које треба да пренесемо млађим нараштајима.

Удружење „Чепом до осмеха" постоји формално од 2012. године, али активности које се и данас спроводе су почеле још 2007. године.

- До сада смо прикупили више од 500 тона пластичних чепова и тиме обезбедили помоћ за 55 малишана широм Србије. Наша идеја је првенствено ширење солидарности према деци са инвалидтетом али и према нашој планети и животној средини. Желимо да подстакнемо што већи број грађана, да учествују у акцији и дају свој допринос - објашњава Вања Петковић, председница организације „Чепом до осмеха".

- Уз то, део наших активности су едукативног карактера и поносни смо што смо само у 2019. години кроз разне радионице и предавања едуковали више од 60.000 деце у Србији. Чак и у време пандемије нашли смо начин да ове активности наставимо и тиме наставимо да мотивишемо децу се одговорно понашају према животној средини.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)