ЛЕЧИ ОБОЛЕЛЕ, ПРЕЛЕЖАО КОРОНУ И ПОСТАО КАРДИОЛОГ: Захвалница града Кикинде интернисти доктору Ненаду Вељковићу

Р. Шегрт

16. 04. 2021. у 20:21

ИНТЕРНИСТА Опште болнице у Кикинди др Ненад Вељковић у петак је од градоначелника Николе Лукача добио захвалницу за пожртвованост у очувању здравља грађана Кикинде током пандемије корона вируса.

ЛЕЧИ ОБОЛЕЛЕ, ПРЕЛЕЖАО КОРОНУ И ПОСТАО КАРДИОЛОГ: Захвалница града Кикинде интернисти доктору Ненаду Вељковићу

Фото: Р. Шегрт

Почаст др Вељковићу указана је на пријему који је за њега организован у Градској кући. Млади специјалиста је на Сретење, поводом Дана државности, одликован Златном медаљом за заслуге у борби против ковида. Ово високо признање уручио му је председник Александар Вучић.

Фото: Принтскрин

Овај лекар кикиндске болнице од почетка епидемије у нашој земљи ради у црвеној зони Опште болнице у Кикинди, а осим борбе за здравље пацијената на истом одељењу и се и он лечио од заразе ковидом 19. Поред напорног рада и дежурстава, Вељковић је успео да заврши и субспецијализацију из интерне медицине, па је пре десетак дана постао кардиолог.

- Ова признања су подстрек и значајна су јер је неко препознао мој рад и рад мојих колега. У Кикинду сам дошао пре 12 година због посла, овде сам засновао породицу и на неки начин сам постао део овог града. Протекла година је била напорна, не само због посла у болници, јер сама поред тих обавеза завршио субспецијализацију. Трудио сам се да све ускладим и успео сам уз велику подршку породице – рекао је Вељковић и позвао грађане Кикинде да се вакцинишу.

Фото: Р. Шегрт

Он је то урадио након што је прележао корону. Исту поруку суграђанима упутио је и градоначелник Лукач, који је, такође, прележао обољење због вируса, а након извесног времена се и вакцинисао.

- Изражавам велику захвалност у име града и грађана Кикинде доктору Вељковићу и свим његовим колегама који се боре за животе својих пацијената. Доктор је изузетно скроман човек, а ми смо поносни што имамо оваквог лекара у нашој болници. верујем да ћемо у наредном период збати да се одужимо њему и његовој породици, као и другим лекарима на борби коју улажу да одбране здравље грађана од опасне болести – поручио је Лукач.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)