У ГРАЧАНИЦИ ПРОТЕСТ ЗБОГ ПРЕБИЈАЊА СРПСКОГ МЛАДИЋА: Стриц повређеног Луке оптужен да је извршио напад на хулигане

Д.З.

16. 04. 2021. у 16:00

ПОКРАЈ некадашњег “Воћара” места где су пре пар дана три Албанца претукла деветнаестогодишњег Луку Димитријевића, дечакови родитељи и комшије окупили су се и данас, трећи дан заредом, протестујући због, како истичу, неодговорне и пристрасне истраге.

У ГРАЧАНИЦИ ПРОТЕСТ ЗБОГ ПРЕБИЈАЊА СРПСКОГ МЛАДИЋА: Стриц повређеног Луке оптужен да је извршио напад на хулигане

Фото: Д.З.

Наиме, револтирани због чињенице да су нападачи, радници обезбеђења фабрике за прераду печарука чији је власник Албанац, изјавили како је претучени младић заправо покушао да нападне њих, отац, рођаци, али и комшије пребијеног младића истичу да су упокушају да се жртва прогласи нападачем.

- Мој брат, који је спречио да сукоб даље ескалира и да мој син задобије још веће повреде, јуче је позван након давања изјаве, негде око 16 сати и рекли су му да је, од стране нападача оптужен да је он извршио напад на њих - истакао је Дејан Димитријевић отац претученог дечака, коме је због протеста испред полицијске станице дан после напада уручена казна од 200 евра због протесног окупљања.

Уз захтев да се истражни поступак врати на почетак ученсици данашњег протеста су аутомобилима уз звуке сирена прошли улицама Грачанице.

Иначе, деветнаестогодишњег Луку Димитријевића у уторак увече претукла су тројица Албанаца радника обезбеђења поменуте фабрике покрај које се младић шетао у друштву девојке и сестре, али су радници у изјави полицији рекли како је он њих напао.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)