ОПЛЕМЕНИЛИ ПРОСТОР ИЗМЕЂУ СЕЛА: Волонтери садили дрворед између Старог Жедника и Ђурђина

Ј. Л.

13. 04. 2021. у 15:57

ВЕЛИКИ број волонтера учествовао је у садњи дрвореда између суботичких села Стари Жедник и Ђурђин.

ОПЛЕМЕНИЛИ ПРОСТОР ИЗМЕЂУ СЕЛА: Волонтери садили дрворед између Старог Жедника и Ђурђина

ФОТО: Ј. Л.

На поменутој деоници, у организацији Удружења грађана „Зелена оаза“, посађено је више од километар и по дрвореда јасена и четворогодишњег јавора са обе стране пута, што ће у великој мери улепшати и оплеменити простор између ова два суботичка приградска насеља.

- Јесенас смо упешно посадили више од 750 младих садница на простору некадашње дивље депоније у Новом Жеднику и спортског центра "Препород", а са овом акцијом настављамо оплемењивање наше животне средине – каже организатор Михајло Ждрња.

- У сарадњи са суботичким ИТ кластером и другим компанијама договорили смо континуитет акција од јесени и подизање више од 120 километара недостајућих дрвореда тзв. ветрозаштитних појасева уз наше локалне и регионалне путне правце на територији општине Суботица. Такође и и у оним срединама где је то могуће и где имамо парцеле за пошумљавање подизање тзв. зелених острва, односно мини шума.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

swissmade

14.04.2021. 14:11

Svaka cast za svest o ekologiji,ali ako neko ne daj boze pogine udarivsi u drvo,ko je nadlezan za smrt te osobe,jer stablo nije mozda predvidjeno da stoji tu iz bezbednosnih razloga,a neko ga je jednostavno posadio,misleci da cini dobro delo,prvo sebe treba da zastitite pa onda da radite ovakve akcije,koje u potpunosti podrzavam.