САМО ХЕРОЈИ ЛЕТЕ КА ДАЛЕКИМ ЗВЕЗДАМА: ОШ "Јован Поповић" у Новом Саду обележила сећање на Јурија Гагарина

Ј.С.

12. 04. 2021. у 20:36

ПОВОДОМ обележавања Дана руско-српског пријатељства, у Основној школи „Јован Поповић" у Новом Саду данас је одржана свечаност којом су ученици те школе обележили 60 година од узлетања првог човека, Јурина Гагарина у свемир, као и шест деценија постојања њихове школе.

САМО ХЕРОЈИ ЛЕТЕ КА ДАЛЕКИМ ЗВЕЗДАМА: ОШ Јован Поповић у Новом Саду обележила сећање на Јурија Гагарина

Фото: Град Нови Сад

Приредби под називом „Ка далеким звездама лете хероји" присуствовала је чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић која се захвалила руководству школе, професорима и ученицима који су и током пандемије корона вируса нашли начин и створили могућности да афирмишу најбоље човекове врлине, као и своје резултате.

- Гагарин, спада у ред хероја, чија изузетност надмашује оквире времена. Био је први човек који се винуо међу звезде. Његов подвиг омогућио му је да се упише међу бесмртнике. Да постане савремени Персеј. Током претходних 60 година свет се изменио. Технолошка револуција омогућила је да видимо и сазнамо многе ствари о којима су људи 1961. године могли само да сањају.- рекла је Вучинићева.

Она је додала да нас је Гагарин својим подвигом научио да не постоје границе за развој и напредак човечанства, ако на прави начин дефинишемо своје циљеве . 

Нагласила је да је Град Нови Сад свестан неопходности сталног унапређивања услова и потенцијала за развој образовања.

- Ову 2021. годину, можемо назвати годином образовања. Јер средства за развој образовања чине чак четвртину укупног градског буџета. Инвестираћемо око 6,2 милијарди динара. Реконструисаћемо, проширити и надоградити велики број школа и вртића. Без инвестиција у образовање нема будућности. Уверена сам да Град Нови Сад, захваљујући добрим професорима, одличним ђацима има сјајну будућност – истакла је Дина Вучинић.

Фото: Град Нови Сад

Директор ОШ „Јован Поповић" Горан Стевановић захвалио се чланици Градског већа за образовање, Граду Новом Саду, компанији НИС Гаспром Њефт и другима који су пружили помоћ у реализацији руско – српске наставе у тој школи.

- Пре седам година родила се идеја да у нашој школи започнемо са изучавањем руског језика. Поред двојезичних одељења формираних 2014. и 2015. године, бројним активностима, посетама, такмичењима и културним активностима наши ђаци показали су да воле да изучавају руски језик и да уче о култури и традицији руског народа и да су успешни су у томе - рекао је директор Стевановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)