ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: У ковид одељењима 38 пацијената

М. Б.

10. 04. 2021. у 12:57

ПРЕМА пресеку од јутрос у осам сати, број пацијената у „црвеној“ зони Опште болнице у Горњем Милановцу, у њена три ковид одељења, је 38 (јуче их је било 42).

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: У ковид одељењима 38 пацијената

Фото: М. Б.

Један од хоспитализованих прикључен је на респиратор са високим протоком кисеоника, такозвани "high flow" апарат.

- Од њих 38, на Грудном одељењу смештено је 14 пацијената, по 12 на Интерном и Неурологији. Позитиван тест на ковид-19 има их 34, негативан троје, резултате тестирања чека један пацијент. У протекла 24 сата, примили смо на лечење два пацијента, са симптомима који указују на могућу инфекцију овим вирусом, троје смо отпустили кући, два смо превезли на лечење у Ковид болницу у Батајници, једног у крагујевачки Клинички центар – изјавио је данас др Предраг Шутић, в.д. директора болнице.

Најновији званични подаци о броју овде новоновозаражених корона вирусом тек ће уследити. До јуче, у актуелном „пику“ епидемије, према евиденцији Дома здравља у Горњем Милановцу, укупно је заражено 2.866 особа, од којих је 1.252 излечено.

Епидемију ковид-19 у Рудничко-таковском крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су, према званичним подацима, излечени. У другој, од половине јуна надаље и у актуелном „пику“ који још не показује ни имало блажи тренд смиривања, заражено је укупно 2.866 лица, уз нажалост 101 смртну жртву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)