ТУРИСТИЧКИ ПОТЕНЦИЈАЛ ОСНАЖИТИ И ПРОМОВИСАТИ: Речни гранични прелаз на Тиси и велнес центар приоритети у развоју Кањиже

Ј.Л.

08. 04. 2021. у 18:58

ОТВАРАЊЕ речног граничног прелаза на Тиси и изградња велнес центра приоритети су у туристичком развоју Кањиже, која поседује много недовољно искоришћених туристичких ресурса, а којима би требало наћи употребну вредност и додатно их пласирати путем адекватне медијске кампање на домаће и инострано тржиште – закључак је састанка покрајинског секретара за привреду и туризам Ненада Иванишевића са руководством ове севернобанатске општине.

ТУРИСТИЧКИ ПОТЕНЦИЈАЛ ОСНАЖИТИ И ПРОМОВИСАТИ: Речни гранични прелаз на Тиси и велнес центар приоритети у развоју Кањиже

Фото: Ј.Л.

На састанку је било речи о могућностима унапређења стања у туризму у Кањижи, о повезивању туристичког производа који нуди ова општина са туристичком инфраструктуром околних локалних самоуправа. Овим би се креирало јединство понуде и заједнички туристички производ са много садржаја које захтева модеран туриста како би остао ,,дан дуже“ у Војводини.

-Река Тиса, са свим својим потенцијалним пратећим садржајима, је већ сама по себи ресурс од изузетног значаја. Заједно ћемо радити на што бржој реализацији прелаза и на што бољем функционисању – најавио је Иванишевић. - Осим тога, сагласили смо се у томе да ћемо упутити новац из покрајинских фондова, и биће расписан конкурс за читаву самоуправу за дигитални маркетинг, како би се боље могли оглашавати и популарисати туристичку понуду јер је то изузетно важно.

Фото: Ј.Л.

По његовим речима Кањижа садржи много ствари које се могу употребити у новој стратегији развоја туризма Војводине.

- Објекат хотела који је у власништву локалне самоуправе јесте добар пример како у неким локалним самоуправама може да се понуди могућност развоја туризма. Морамо сви заједно да радимо да Војводину представимо као јединствени туристички производ и да она буде место где ће туристи провести више од пет дана и потрошити значајно више новца – поручио је Иванишевић.

Фото: Ј.Л.

Како је објаснио Роберт Фејстамер, председник општине Кањижа, локална самоурава ће наставити да помаже туристичке делатнике на пољу маркетинга и наступа на тражишту.

-Изградња једног велнес центра и даље је главни приоритет, уз изградњу аквапарка, и у тесној  је вези са нашом бањом, специјалном болницом. С друге стране желимо да развијамо туризам на обали Тисе, уз јачање водног туризма.  Планирамо да развијамо не само копнени прекогранични саобраћај, већ и речни – нагласио је Фејстамер.                      

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)