ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У ЋУПРИЈИ: Велико интересовање грађана, из Општине апелују да не праве гужву на вакциналном пункту

З.Рашић

08. 04. 2021. у 17:34

ЗАКЉУЧНО са јучерашњим даном, у општини Ћуприја дато је укупно 10.386 вакцина, а имунизација се убрзава јер сада тече без претходног заказивања путем портала е-управе.

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У ЋУПРИЈИ: Велико интересовање грађана, из Општине апелују да не праве гужву на вакциналном пункту

ФОТО: Општина Ћуприја

Вакцинални тимови од данас се налазе у селу Исаково, а такође житељи самог града могу да дођу у градски Дом здравља радним данима и да се пелцују иако немају термин.

Како је наведено на сајту те општине, локална самоуправа и Завод за јавно здравље „Поморавље“ чине све да се обезбеди више од 70 доза кинеског „синофарма“, колико тренутно Дом здравља у Ћуприји има за сутрашњу вакцинацију без заказивања. Иначе, због технологије чувања цепива, број вакцина којима Општина располаже на дневном нивоу је ограничен.

Координаторка за спровођење вакцинације у тој општини Јадранка Ђорђевић рекла је да је данас било много људи који су желели да приме вакцину на тај начин и апеловала је на Ћупричане да не праве гужву на вакциналном пункту јер ће се - без заказаног термина – вакцинација вршити докле год буде било потребно.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)