ЗАТВОРЕН ВРТИЋ У МЕДВЕЂИ: Међу новозараженима у Јабланичком округу све више деце

И.Митић

06. 04. 2021. у 13:47

ПО препоруци лесковачког Завода за јавно здравље Штаб за ванредне ситуације у Медвеђи одлучио је да на две седмице затвори вртић „Младост“ у овом месту.

ЗАТВОРЕН ВРТИЋ У МЕДВЕЂИ: Међу новозараженима у Јабланичком округу све више деце

Фото: И.М.

Одлука је донета након што је потврђено да су вирусом корона заражене три васпитачице и једно дете.

Деце има међу новозараженима и у другим локалним самоуправама Јабланичког округа, а на територији Бојника је инфекција потврђена и код тромесечне бебе чији су родитељи и њихово старије дете такође добили позитиван налаз.

Само у последња 24 часа Ковид 19 је потврђен код пет ученика и три детета. Поред бебе из Бојника међу инфицираном децом је петогодишње дете из Власотинца и трогодишњак из Медвеђе. Међу зараженим ученицима су деца и млади од осам до 18 година старости.

Због појаве вируса поједине школе су затвориле своја врата и за ученике нижих разреда. Пример за то су издвојена одељења Основне школе „Радоје Домановић“ из Манојловца, у Братмиловцу и Мрштану, чији су ученици на он-лајн настави јер су у школи били у контакту са особом која је заражена короном.

Према подацима лесковачког Завода за јавно здравље само од почетка овог месеца опаки вирус је лабораторијски потврђен код 40 ученика, 14 студената и 16 деце предшколског узраста.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)