ЗА СИГУРНИЈЕ ВОДОСНАБДЕВАЊЕ ВРШЦА: После 57 година комуналци реконструишу резервоар у Милана Тепића

Ј. Ј. БАЉАК

01. 04. 2021. у 18:32

РЕКОНСТРУКЦИЈА леве коморе резервоара пијаће воде у Улици Милана Тепића у Вршцу, која је започета почетком ове године, стигла је до фазе бетонирања, која се ради на много савременији начин, захваљујући чему ће и сам посао бити много брже завршен.

ЗА СИГУРНИЈЕ ВОДОСНАБДЕВАЊЕ ВРШЦА: После 57 година комуналци реконструишу резервоар у Милана Тепића

Фото: Град Вршац

Према речима Јована Кнежевића, директора ЈКП „Други октобар“, раније се то радило по 20 сати, а сада ће због боље опреме бетонирање трајати свега пет до шест сати.

-Овај посао, због технологије, мора бити одрађен у континуитету, без прекидања. Након тога следи тестирање водонепропусности коморе, у трајању од 72 сата – објашњава Кнежевић.

Рок за завршетак свих радова је 11. јун, а укупна вредност инвестиције је 25 милиона динара, које комуналци сами финансирају.

-Резервоар, који се састоји из две коморе, изграђен је 1964. године и веома је важан за стабилно снабдевање пијаћом водом већег дела града. Пре неколико година рађена је реконструкција десне коморе, због напрслина које су настале услед слегања терена и продора жила околног дрвећа. Пре три године смо исте проблеме уочили и на левој комори, која од тада није била у функцији – образлаже Кнежевић зашто су ушли у ову капиталну инвестицију.

Он је најавио и да ће у току године, у сарадњи са локалном самоуправом и Канцеларијом за јавна улагања, заменити и реконструисати делове водоводне мреже.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)