КАПАЦИТЕТИ НА ЈУГУ СРБИЈЕ ГОТОВО НА ИЗДИСАЈУ: Војна болница Ниш поново у ковид систему, све спремно за пријем пацијената

Новости онлине

29. 03. 2021. у 17:01

ВОЈНА болница Ниш од данас је поново ушла у ковид систем и са 86 лежајева, од чега је 46 кисеоничних места, у њој је све спремно за пријем ковид пацијената.

КАПАЦИТЕТИ НА ЈУГУ СРБИЈЕ ГОТОВО НА ИЗДИСАЈУ: Војна болница Ниш поново у ковид систему, све спремно за пријем пацијената

Фото: Министарство одбране Републике Србије

- Желим да се захвалим нашим војним лекарима и медицинском особљу који су успели да у најкраћем могућем року припреме све за пријем ковид пацијената. Уверен сам да ће као и увек дати све од себе да оболели добију квалитетну лекарску негу и да се што пре опораве и врате својим кућама - рекао је потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић.

С обзиром да су капацитети у болницама на југу Србије готово на издисају, нишки Кризни штаб упутио је молбу Министарству одбране за враћање Војне болнице Ниш у ковид систем.

У Нишу је на данашњи дан регистровано 285 новозаражених, а због тешке епидемиолошке ситуација у овом граду припадници војног здравства поново ће притећи у помоћ колегама из цивилног здравства.

Војна болница у Нишу иначе је била претходно у ковид систему од почетка децембра до почетка фебруара и у том периоду кроз њу је прошло око 150 пацијената.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)