ЈОШ ЈЕДАН ГРАД ПРОГЛАСИО ВАНРЕДНУ СИТУАЦИЈУ: Лоша епидемиолошка слика у Влаасотинцу

И.Митић

24. 03. 2021. у 15:15

У ВЛАСОТИНЦУ је, према подацима овдашњег Дома здравља, у претходна два дана, ПЦР и антигенским тестовима, потврђено 40 односно 42 нова случаја инфекције вирусом корона, па је због погоршања епидемиолошке ситуације председник општине Братислав Петровић поново увео ванредну ситуацију.

ЈОШ ЈЕДАН ГРАД ПРОГЛАСИО ВАНРЕДНУ СИТУАЦИЈУ: Лоша епидемиолошка слика у Влаасотинцу

Фото: И.Митић

Половина од укупног броја тестираних је имала позитиван налаз, а у власотиначкој ковид амбуланти се на преглед јави у просеку око 200 људи. Вртић „Колибри“ Предшколске установе „Милка Диманић“ биће затворен 14 дана због тога што је короном заражено шест, од 18 васпитача, док је шест у изолацији.

Локални Штаб за ванредне ситуације предложио је Школској управи у Лесковцу да деца од првог до четвртог разреда власотиначке Основне школе „8. октобар“ пређу на он-лајн наставу, док ће дезинфекција јавних простора и стамбених зграда бити настављена.

Обавеза је сваког грађанина да пријави полицији непоштовање мера изолације, а надлежни ће поступати по тим пријавима – поручио је Филип Станковић, командир Полицијске станице у Власотинцу.

Према подацима лесковачког Завода за јавно здравље у овој општини је у претходних десет дана лабораторијски потврђено 149 случајева заразе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)