БАКА СЛАВОЈКА (94) ИЗ ЛАПЉЕГ СЕЛА ПРИМИЛА ВАКЦИНУ: Петар Петковић се суграђанки захвалио на одговорности

Д.З.

18. 03. 2021. у 11:23

ДИРЕКТОР Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић разговарао је са баком Славојком Симић (94) из Лапљег села код Грачанице, најстаријом женом са Косова и Метохије која је вакцинисана и ревакцинисана против вируса Ковид 19.

БАКА СЛАВОЈКА (94) ИЗ ЛАПЉЕГ СЕЛА ПРИМИЛА ВАКЦИНУ: Петар Петковић се суграђанки захвалио на одговорности

Фото: Д.З.

Петковић је током разговора захвалио бака Славојки што је у време пандемије вируса корона показала велику одговорност према својој породици, али и према својој држави, Kосову и Метохији и што је одлучила да се вакцинише.

- Данас Kосово и Метохију бранимо не само економским улагањима или дипломатским биткама, већ и вакцинацијом. Јер тако чувамо животе себе и своје породице. А бака Славојка је прави пример свима нама - истакао је Петковић напомињући да се бака Славојка пријавила за имунизацију у Дому здравља Грачаница.

Фото: Д.З.

 

Због специфичне ситуације и њених година, Kанцеларија за Kосово и Метохију у сарадњи са Домом здравља Грачаница за њу је организовала посебан термин за вакцинацију, као и превоз санитетом до пункта за вакцинацију у Kуршумлији, уз пратњу лекара. Она је у суботу примила и другу дозу вакцине „Синофарм“ и према речима лекара и њених укућана, осећа се добро.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)