ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ИМУНИЗАЦИЈУ У ЗАПАДНОБАЧКОМ ОКРУГУ: Око 16.000 људи примило обе дозе вакцине

Ј.Бекић

16. 03. 2021. у 20:15

МЕЂУ житељима Западнобачког округа влада велико интересовање за имунизацију,тако је према последњим подацима овдашњег Завод за јавно здравље у овом региону око 16.000 грађана примило обе дозе вакцине, односно завршило процес имунизације.

ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ИМУНИЗАЦИЈУ У ЗАПАДНОБАЧКОМ ОКРУГУ: Око 16.000 људи примило обе дозе вакцине

Фото: Ј. Бекић

Према речима др Здравка Хлодика, координатора за масовну имунизацију у Сомбору, ситуација уовом граду је што се тиче вакцинације доста повољна. Првом дозом је вакцинисано 22.730 људи, што представља 29 одсто популације града Сомбора. Од тог броја је 21 одсто грађана, односно њих 8.733 примило и другу дозу вакцине.Он је додао да вакцинација протиче уредно и подсетио да је у току пелцовање непокретних особа, на терену.

-До сада је вакцинисано 500 особа који су непокретни, од тога је 260 ревакцинисано. И даље радимо по устаљеном систему где се грађани пријављују преко Е-управе. Вакцинише се и ревакцинише са свим врстама вакцина, сем АстраЗенеке, која још није дошла на ред за ревакцинацију- вели др Хлодик.

Овде кажу да нема гужви,нити чекања,јер је све добро организовано,а Црвени крст и волонтери дају своју допринос да све протркну у најбољем реду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)