ДРУГУ ДОЗУ ПРИМИЛО 12.828 ГРАЂАНА: Имунизација становништва на вакциналним пунктовима у Краљеву (ФОТО)

Г.Ћ.

15. 03. 2021. у 10:50

ОД почетка масовне имунизације становништва против ковида-19 крајем прошле године, у Краљеву је до сада укупно вакцинисано нешто више од 32.000 Краљевчана, а од тога је 20.000 примило прву дозу, док је ревакцинисано 12.828 грађана.

ДРУГУ ДОЗУ ПРИМИЛО 12.828 ГРАЂАНА: Имунизација становништва на вакциналним пунктовима у Краљеву (ФОТО)

Фото:Г.Шљивић

У новој хали спортова, као и на вакциналним пунктовима у амбулантама у оближњим селима Витановцу, Лађевцима, Конареву, Врби и рударској варошици Ушће у Ибарској клисури, према подацима Дома здравља Краљево минулог викенда укупно је вакцинисано 1.089 грађана који су имали заказан термин и 1.097 грађана старијих од 60 година који су дошли на вакцинацију без претходног заказивања.

Фото:Г.Шљивић

 

- Вакцинација грађана којима није заказан термин преко портала Е управе настављена је и у понедељак током радног времена у амбулантама у Витановцу, Конареву, Лађевцима и Врби, а у Здравственој станици Ушће до 16 сати. На главном пункту у новој Хали спортова вакцинација се обавља до 20 сати – каже др Мирјана Крчевинац, директорка Дома здравља Краљево.

У циљу стицања колективног имунитета, градоначелник Краљева др Предраг Терзић још једном је апеловао на грађане да се вакцинишу и тако заштите себе и своје ближње и уједно на тај начин допринесу побољшавању целокупног здравственог стања у држави.

Фото:Г.Шљивић

 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)