СТИПЕНДИЈЕ ЗА 283 КЊАЖЕВЧАНА: Општина издваја новац и помаже ученике и студенте

С.М.Ј.

12. 03. 2021. у 12:43

ОПШТИНА Књажевац стипендираће ове године чак 283 ученика и студента за шта је из општинске касе издвојила близу 10 милиона динара.

СТИПЕНДИЈЕ ЗА 283 КЊАЖЕВЧАНА: Општина издваја новац и помаже ученике и студенте

Фото: Општина Књажевац

Ова локална самоуправа препознала је значај улагања у будућност и образовање па стипендира изузетно надарене студенте и ученике, као и бруцоше који су испунили услове конкурса. Једна је од ретких средина у Србији која новчано помаже и студенте из материјално угрожених породица, ученике и студенте из једнородитељских, као и породица за троје, четворо или петоро деце, али и ђаке и будућеакадемске грађане са инвалидитетом и хроничним болестима, као и ученике и студенте без родитељског старања.

 - Ови млади људи су најквалитетнији примери наше будућности и за нас из локалне самоуправе је ово сигурно једна од лепших активности зато што улажемо у будућност и образовање и улажемо у људе што је изузетно важно. Жеља нам је да им ова стипендија буде подстрек да вредно уче и марљиво раде, те да знање које су стекли искористе за унапређење наше општине јер ће за младе образоване људе увек бити места у животу општине Књажевац – каже Марија Јеленковић, шефица Кабинета председника општине.

Висина стипендија које се исплаћују у 10 месечних рата, иначе, износи 3.250 динара за ученике и 6.500 за студенте.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)