"ОЗБИЉНА СИТУАЦИЈА У НИШУ" - Доктор Јеркан: Имамо доста деце на педијатрији

Novosti online

11. 03. 2021. у 08:41

ПО броју новозаражених корона вирусом Ниш је у среду био други у земљи.

ОЗБИЉНА СИТУАЦИЈА У НИШУ - Доктор Јеркан: Имамо доста деце на педијатрији

Фото: Д.А.

Ниш је јуче обележио годину дана од првог акривног случаја корона вируса, веома је озбиљна  ситуација од друге половине фебруара, у просеку буде и до 300 новозаражених.

Рад ковид амбулнате води Дом здравља. Директор Дома здравља у Нишу Милорад Јеркан каже да смо на крају трећег таласа, задња три дана је преко 2.000 укупно пацијената у ковид амбулантама.

Доста особа је и на педијатрији. Др Јеркан каже да је јуче било 120 прегледа, 71 први преглед, 30 позитивно, што указује да се и међу школском популацијом јавља ковид 19, али су то благи облици, немамо упут према КЦ Ниш.

Генерално је повећан број првих прегледа последњих дана. Указује да је то највећи број од како је почела пандемија и креће се између од 500 и 580 прегледа, што јасно указује да је од 22. фебруара нагло кренуло повећање, због неозбиљности која је се манифестовала у Нишу.

-Сва популација и школска и студентска је то донела, неколико дана имаћемо овако велики број па очекујем да се стабилизује. Једини лек је вакцина, преко 90.000 вакцина само дали, очекујемо да до средине априла дамо преко 120.000 вакцина грађанима а и онда ће плато бити стабилан - рекао је Јеркан.

- Јуче смо обишли 180 пацијената у сеоском подручју, то је 50 километара у околини Ниша, сви радо примају вакцину и мислим да ћемо успети да победимо ову неман - закључио је др Јеркан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)