АКЦИЈА У ОПШТИНИ АПАТИН: Хуманошћу изградили дечије игралиште

Ј.Б.

08. 03. 2021. у 20:34

АКЦИЈА У ОПШТИНИ АПАТИН: Хуманошћу изградили дечије игралиште

Фото: Ј.Б.

ШВАЈЦАРСКА организација "Хелветас" финансирала је изградњу дечјег игралишта у Апатину, у Блоку 112, Општина Апатин, освојила је треће место на конкурсу општина и градова бољи начин урадити реформу пореза на имовину и захваљујући томе, швајцарски "Хелветас" је донирао 150.000 швајцарских франака, што је значајно убрзало изградњу игралишта.

Малишани сада имају све услове за игру и забаву.На помоћи се захвалио заменик председнице општине Радован Ђукић.

- Општина Апатин је једна од најуспешнијих општина које су биле укључене у наш програм, у конкуренцији од 44 општине из целе Србије. Надам се да су грађани Апатина задовољни новим дечијим игралиштем, као и да ће у будућности бити устаљена пракса да општина пита своје грађане шта мисле да је у њиховим општинама најпотребније од инфраструктурних пројеката. Новац за ово игралиште обезбедила је Влада Швајцарске и ми смо срећни ако смо допринели томе да деца, њихови родитељи и уопште сви грађани Апатина имају веома лепо место за игру и дружење, рекао је Aлександер Грунауер, директор швајцарског програма "Реформа пореза на имовину".

Заменик председнице општине Апатин се захвалио организацији "Хелветас" на средствима која су помогла у изградњи дечијег игралишта, које је по његовим речима најлепше у Војводини.

- По завршетку радова на изградњи игралишта, обећали смо да ћемо поставити и видео надзор због безбедности деце и њихових родитеља који ту долазе, те могу рећи да смо и то решили пре неколико дана, рекао је Радован Ђукић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)