СРПСКА ЛИСТА ТРАЖИ ИСТРАГУ: Процесуирати одговорне за скрнављење цркава

Танјуг

06. 03. 2021. у 12:46

СРПСКА листа позвала је данас косовску полицију да хитно спроведе истрагу и процесуира одговорне за скрнављење цркава у општинама Клокот и Партеш.

СРПСКА ЛИСТА ТРАЖИ ИСТРАГУ: Процесуирати одговорне за скрнављење цркава

Архива Новости

"Срамно је да су у 21. веку верска нетолеранција и скрнављење светих места део свакодневице српског народа на Косову и Метохији пред очима Европе и света. Ови вандалски напади као и стотине порушених споменика, на српским гробљима, које ће данас обићи наши сународници, су брука косовских институција и међународне заједнице која је задужена за мир и стварање нормалних друштвених односа кроз промовисање суживота и толеранције на Косову и Метохији", наводи се у саопштењу Српске листе.

Како се додаје, пљачкање цркве Светог Петра и Павла у Клокоту и цркве Свете Тројице у Партешу су тек једни у низу у последњих неколико недеља, на који нажалост није било хитрих и оштрих реакција међународних представника и лидера косовских институција из Приштине.

Према њиховој оцени, то додатно разочарава српски народ јер показује антисрпски наратив који је и даље присутан и који толерише нападе на Србе, српску имовину као и Српску православну цркву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)