НА КОВИД-ОДЕЉЕЊИМА 26 ПАЦИЈЕНАТА: Епидемиолошки пресек за Рудничко-таковски крај

М. Б.

05. 03. 2021. у 14:32

НА КОВИД-ОДЕЉЕЊИМА 26 ПАЦИЈЕНАТА: Епидемиолошки пресек за Рудничко-таковски крај

Фото: ЕПА

У КОВИД одељењима Опште болнице у Горњем Милановцу, према пресеку од јутрос, лечи се укупно 26 пацијената - петоро мање од јучерашњег пресека.

- На Грудном одељењу смештено је њих 16, а десеторо на Неурологији. Позитивно на ковид-19 је 23, један има негативан тест, двоје чека резултате тестирања. У минула 24 сата, није било пријема нових пацијената, четворо смо отпустили кући, једног пацијента превезли смо на лечење у Клинички центар у Крагујевцу – потврђује данас др Предраг Шутић, в. д. директора те болнице.

Ови бројеви тренутно хоспитализованих и отпуштених пацијената, те податак да у 24 сата нема пријема нових, благо су охрабрење за Рудничко-таковски крај. Зато, што су минулих дана те бројке константно расле. Срећом, без преминулих од последица ковида-19.

До овог извештавања, нема података о броју евентуално новозаражених у овом крају, током протекла 24 сата. Према званичном извештају, укупан број оболелих од корона вируса, у овом актуелном „пику“ епидемије, овде је 1.864 а од њих је до сада излечено 856.

Пандемију ковид-19 у Рудничко-таковском крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су, према званичним подацима, излечени. У другој, од половине јуна и у актуелном „пику“ епидемије, који још не показује тренд смиривања, заражена су укупно 1.864 лица, уз нажалост 86 смртних жртава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)