ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ЧАЧКУ: Хоспитализовано 80 пацијената

В.И.

04. 03. 2021. у 14:22

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ЧАЧКУ: Хоспитализовано 80 пацијената

Фото: В. Илић

НА КОВИД одељењима чачанске болнице хоспитализовано је 80 пацијената. У респираторном центру налази се 12 болесника, а троје са најтежом клиничком сликом прикључено је на респираторе.

Нажалост, претходног дана преминуо је један пацијент, мушкарац из Чачка. Евидентирано је седам пријема и шест отпуста, а у пријемно-тријажној амбуланти чачанксе болнице обављено је 85 прегледа, од чега су 53 прва.

Број позитивних у односу на укупан број прегледа је у зависности од општине до општине на нивоу Моравичког округа креће се од 20 до 22 процента. Према подацима Завода за јавно здравље, у Моравичком округу потврђена су још 83 случаја заразе корона вирусом.

Ковид-19 потврђен је код 42 особе из Чачка (од 183 тестираних), 18 из Горњег Милановца (39 тестираних), осам из Лучана (28) и 15 из Ивањице (60 узорака). У обзир су узети резултати ПЦР и антигенског тестирања.

- Када је у питању број оболевања у школским колективима у понедељак 01. марта пријављено је девет на нивоу округа, а у Чачку пет, једно дете из Предшколске установе, једно из основне школе, два наставника из основне школе и један наставник у средњој. У уторак 02. марта пријављено је 13, од тога 11 у Чачку, један васпитач и два основца, три ученика у Гимназији, два у Техничкој школи, два запослена у Машинској и један у Прехрамбеној школи. Јуче је регистровано шест на нивоу округа, два у Чачку, један васпитач у предшколској и један запослен у основној школи - рекао је др Михаило Луковић, руководилац Радног тима за праћење ширења вируса корона.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)