ЗА ЧЕТИРИ КОНКУРСНЕ ЛИНИЈЕ 270 МИЛИОНА ДИНАРА: Расписани конкурси Покрајинског секретаријата за привреду и туризам

Ј. Л.

02. 03. 2021. у 21:30

ЗА ЧЕТИРИ КОНКУРСНЕ ЛИНИЈЕ 270 МИЛИОНА ДИНАРА: Расписани конкурси Покрајинског секретаријата за привреду и туризам

Фото Ј. Л.

ПОКРАЈИНСКИ секретаријат за привреду и туризам расписао је четири конкурса, по два у области привреде и туризма, укупне вредности 270 милиона динара. Рок за подношење пријава је 16. март.

Привредницима су доступне линије за субвенционисање трошкова за набавку машина, опреме односно за набавку софтвера или за стицање нематеријалне имовине, у оквиру којих је обезбеђен 41 милион динара, док је за набавку репроматеријала намењено 118 милиона динара.

Објављени јавни конкурси у туризму намењени су привредним субјектима за суфинансирање пројеката од значаја за развој туристичког потенцијала АП Војводине. За подизање нивоа квалитета и капацитета објеката туристичке супраструктуре  опредељено је 59 милиона динара,  док ће за набавку машина, опреме и увођење технолошких иновација у промоцији и пословању угоститељских објеката бити издвојено 52 милиона динара.

- Хоћемо да туризам у Војводини дочека спремно нову туристичку сезону, у овом моменту очекујући домаће госте, а надамо се да ћемо ускоро говорити и о повећаном броју страних гостију. Важна чињеница за све који желе да учествују на конкурсима Секретаријата, од данас, па у наредних шест месеци, јесте да нису у могућности да смањују број запослених за више од десет одсто. Желимо да сваки динар који улажемо у наше конкурсе допринесе очувању, пре свега, радних места, у нади да ће доћи и до повећања броја запослених, до куповине нових машина, али и нове опреме – истиче Ненад Иванишевић, покрајински секретар за привреду и туризам.

- Сви заинтересовани могу да се информишу на сајту Секретаријата, у текстовима правилника или путем бесплатног броја који је објављен  уз сваки од поменутих конкурса.

Иванишевић је додао да ће се успешност новообјављених конкурса мерити бројем сачуваних и отворених радних места, као и осавремењавањем процеса и занављањем машина и неопходне опреме у привредним и туристичким делатностима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)