ЈУМКО ОРГАНИЗОВАО ВАКЦИНАЦИЈУ: Прва фабрика у Србији која је спровела имунизацију запослених на радном месту

Ј.С.

02. 03. 2021. у 09:35

ЈУМКО ОРГАНИЗОВАО ВАКЦИНАЦИЈУ: Прва фабрика у Србији која је спровела имунизацију запослених на радном месту

Фото: Ј.С.

У АМБУЛАНТИ компаније Јумко у Врању јуче је 45 радника који су се пријавили преко е – управе примило прву дозу вакцине. Јумко је прва фабрика у Србији која је за своје раднике на овај начин организовала вакцинацију, а слична пракса вероватно ће бити настављена и у осталим фирмама које имају своје амбуланте.

- Захваљујући Граду, Кризном штабу и Здравственом центру ми смо прва компанија која на овај начин спроводи вакцинацију у својој компанији. Наш циљ је да, пре свега заштитимо здравље наших радника, али и да омогућимо да после вакцинације наша компанија нормално послује, да процес производње не буде угрожен због болести и одсуства радника – рекла је Гордана Станковић, ПР менаџер компаније Јумко.

Вакцинација ће на исти начин бити организована и за све раднике који се у наредном периоду пријаве, као и ревакцинација.

-   Ово ћемо вероватно практиковати и у свим другим фабрикама, из простог разлога, најпре смањујемо могућност заражавања људи уколико се не праве велике гужве на пунктовима, а са друге стране, привреда не трпи, односно радници не морају да напуштају своја радна места – рекао је др Александар Стајић, градски већник за здравство.

Радници су задовољни оваквом организацијом, кажу да им је лакше и брже да вакцинацију обаве на послу. Иначе, у Јумку се од почетка пандемије није обустављала производња, а било је само спорадичних случајева заражевања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)