УЗДАРЈА ЈАДРАНИМА: Генерал Видосав Ковачевић на челу делегације СУБНОР-а посетио Лозницу и Тршић

В. Митрић

01. 03. 2021. у 17:39

УЗДАРЈА ЈАДРАНИМА: Генерал Видосав Ковачевић на челу делегације СУБНОР-а посетио Лозницу и Тршић

Фото: В. Митрић

ПРЕДСЕДНИК Савеза удружења бораца народноослободиличких ратова Србије, генерал Видосав Ковачевић, данас је био гост Града Лознице и Градске организације СУБНОР, која броји више од 600 чланова.

Генерал Ковачевић и Живота Исаковић, председник ГО СУБНОР Лозница, у друштву, домаћина, градоначелника Лознице, Видоја Петровића, уручили су висока уздарја Лозничанима и то Медаљу борца, најстаријем борцу из лозничког краја из Другог светског рата, постхумно недавно преминулом пуковнику ЈНА и В Југославије, Николи Младеновићу, које је примила његова супруга Надежда Нада Младеновић.Пријем је градоначелник Петровић уприличио у Образовном центру „Вук Караџић“ у Вуковом Тршићу.

Повеља СУБНОР Србије уручена је градоначелнику Видоју Петровићу за подршку овој организацији и неговање традиција и вредности народноослободилачких ратова.Захвалницу је добио Милорад Комарчевић, бивши председник ГО СУБНОР у Лозници.

- У нашој организацији су учесници Другог светског рата, поштоваоци његових традиција и вредности као и учесници свих ратова, од 1990. године до 1999. године вођених против нашег народа и наше државе, као и поштоваоци традиција свих отаџбинских ратова, и све одбрамбедних, које је српски војник, витез, једино водио - каже Живота Исаковић, председник ГО СУБНОР, који потиче из Јаребица, из Горњег Јадра, где је у октобру 1941 године, стрељано око 3000 недужних родољуба, углавном нејачи,  у оквиру фашистичке казнене експедиције коју је предводио генерал Франц Беме.

- Ослободилачки и слободарски дух су били и остали оно што је красило наш Јадар на што смо, с разлогом, поносни.Зато се сећамо свих наших див јунака, хероја и витезова и оних који чувају драга сећања на њих као људе од незаборава.  

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)