ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО - ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Преминуо још један пацијент, у ковид - болници 19 особа

М. Б.

01. 03. 2021. у 16:35

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО - ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Преминуо још један пацијент, у ковид - болници 19 особа

Фото М. Б.

ПРЕМИНУО је, нажалост, још један пацијент, годишта 1938. званично потврђен на заразу корона вирусом у Рудничко-таковском крају, током протекла 24 часа.

Према званичним подацима, укупан број хоспитализованих од опаког ковида-19 на Ковид- одељењима Опште болнице у Горњем Милановцу данас је 19.

- Од њих 19, осморо је смештено на Грудном одељењу и једанесторо на Неуролгији. Од њих, на корона вирус позитивно је 17, два пацијента имају негативан тест. Током протекла 24 часа, два смо пацијента примили на лечење, са симтомима који указују на могућу инфекцију корона вирусом. Једног пацијента смо превезли у Ковид болницу у Батајници – изјавио је данас др Предраг Шутић, в. д. директора те болнице.

Нема још данашњих, најновијих података о броју евентуално новозаражених особа у овом крају. До овог извештавања, још важи званичан податак од синоћ, надамо се прецизан:

- Укупан број регистрованих, оболелих од корона вируса, у овом „трећем пику“ епидемије, овде је 1.768. Од тог броја, 821 пацијент је излечен, они и њихови контакти ослобођени су кућне изолације. изјавио је јуче др Александар Чивовић, в.д. директора Дома здравља у Горњем Милановцу.

Пандемију ковид-19 у Рудничко-таковском крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су, према званичним подацима, излечени. У другој, од половине јуна до сада, заражено је укупно 1.780 лица, уз нажалост 86 смртних жртава.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)