ИЗГРАДЊА ВАЖНИХ ПУТЕВА: Саобраћајнице ће повезати деспотовачку општину са ћупријском и свилајначком

З. Глигоријевић

01. 03. 2021. у 11:37

ЈП „Путеви Србије“ ове године урадиће путеве Медвеђа-Свилајнац у дужини од 14.8 километара и Деспотовац-Ћуприја у дужини од 21 километар, што ће деспотовачку општину повезати са ћупријском и свилајначком, али и са аутопутом.

ИЗГРАДЊА ВАЖНИХ ПУТЕВА: Саобраћајнице ће повезати деспотовачку општину са ћупријском и свилајначком

Фото: З. Г.

Локалне самоуправа је израдила пројектну документацију за обе деонице.

- Пројектном документацијом предвиђено је да побољша безбедност саобраћаја кроз Медвеђу. Биће изграђени тротоари, решено питање одвођења атмосферских вода, као и уређење и опремање прелаза испред школе у центру села, са посебним акцентом на безбедност ученика – каже Никола Николић, председник општине Деспотовац.

Што се тиче правца Деспотовац-Ћуприја, пројектом је, поред реконструкције коловоза, планирана и изградња тротоара у улици Стевана Синђелића, од улице Савеза Бораца до излаза из града, као и уређење неколико аутобуских стајалишта. Паралелено са овим радовима требало би да буде урађена и фекална канализација, за шта је општина Деспотовац већ израдила пројектну документацију.

- Израђена је и пројектна документација за реконструкцију путних праваца Водна-Ресавска пећина и Водна-Kрупаја. У току је израда пројектне документације за правце Медвеђа-Јагодина и Двориште-Ресавица-Сење, па се са правом надамо да ће за 3 до 5 година путна мрежа државних путева на територији општине Деспотовац бити у потпуности реконструисана – оцењује Николић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)