ВИШЕ ОД 10.000 ГРАЂАНА СА КОСМЕТА ПРИМИЛО ВАКЦИНУ: Обезбеђен и бесплатан превоз у здравствене центре

Тањуг

28. 02. 2021. у 19:53

ВИШЕ ОД 10.000 ГРАЂАНА СА КОСМЕТА ПРИМИЛО ВАКЦИНУ: Обезбеђен и бесплатан превоз у здравствене центре

Фото: Д.З.

ВИШЕ од 10.000 грађана са Косова и Метохије искористило је могућност вакцинисања против корона вируса у једном од три центра за имунизацију у Бујановцу, Куршумлији и Рашки.

- Вакцинација грађана из Косовског Поморавља почела је 19. јануара и у том првом таласу имунузацију су примили људи изнад 65 година, хронични болесници и медицинско особље - рекао је главни техничар ЗЦ Гњилане - Пасјане и координатор за вакцинацију Сретен Трајковић, преноси РТВ Пулс.

Како је додао, у том периоду је захваљујући Министарству здравља Републике Србије и Канцеларији за Косово и Метохију обезбеђен и бесплатан превоз за све пацијенте.

- Вакцинацију у бујановачком Дому здравља изводе тимови од пет лекара и десет медицинских сестара ЗЦ Гњилане - казао је Трајковић.

Грађани могу сваког дана да се пријаве за вакцинацију у једној од 30 амбуланти или општој болници у Пасјану.

Довољно је само да се јаве медицинској сестри, дају личне податке и у року од неколико дана могу да приме вакцину.

До сада је вакцину примило 4.637 грађана Косовског Поморавља, од тог броја 2.623 је вакцинисано, 2.014 и ревакцинисано, а вакцинација је и даље у току.

Из ЗЦ Гњилане апелују на грађане Косовског Поморавља да се вакцинишу у што већем броју како би избегли ширење заразе и сачували своје здравље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)