ДА ЗАЈЕДНО НАЂЕМО РЕШЕЊЕ: Градоначелник Пајић обратио се мамама Шапца због забринутости око изагађења ваздуха

В. МИТРИЋ

28. 02. 2021. у 16:36

ДА ЗАЈЕДНО НАЂЕМО РЕШЕЊЕ: Градоначелник Пајић обратио се мамама Шапца због забринутости око изагађења ваздуха

Фото: В. Митрић

ГРАДОНАЧЕЛНИК Шапца др Александар Пајић упутио је други пут писани одговор на захтев мама Шапчанки.


 

Група која постоји на друштвеним мрежама са забринутошћу се огласила због проблема са загађењем ваздуха.

У писму је Пајић навео:

- У жељи да се свим силама укључимо у решавање проблема загађења ваздуха у нашем граду, позвао сам вас да дођете на састанак. Иако нисте формално удружење, већ група забринутих грађана, желим да вас укључим у заједничку борбу за нашу децу и квалитет живота свих нас. Имајући у виду да је одговорност за здраву животну средину на свима нама, желим да се заједнички изборимо за чист ваздух. На захтев који сте ми упутили мејлом, одговорио сам заказивањем састанка у Градској управи, у понедељак, у 12 часова. Волео бих да без постављања додатних услова дођете, како бисмо отпочели заједничку борбу.

На састанку ће, истиче Пајић „ свакако да води записник, како би предлоге, закључке и решења до којих се дође имали у писаној форми“.

- Транспарентност свега што радим као градоначелник је недвосмислена и због тога кабинет градоначелника на све догађаје позива медије. Сви представници медија ће бити позвани после састанка, како бисмо могли да дамо изјаве. Наш циљ није сензационализам нити да састанак добије форму ријалити програма, јер озбиљност теме захтева и одговорност учесника састанка. Као што сам већ рекао у претходном одговору, ово је вишедеценијски проблем којим се нико на адекватан начин није бавио. Циљ је да сви заједно направимо резултат којим ће се и ваша и моја деца поносити. Са надом да је истинска борба за здраву животну средину стварна жеља свих нас, поздрављам вас и очекујем на састанку - истиче се у одговору градоначелника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)