КОРОНА У ШУМАДИЈИ: Нема новопреминулих, 14 у болници у Горњем Милановцу

М. Б.

27. 02. 2021. у 14:47

КОРОНА У ШУМАДИЈИ: Нема новопреминулих, 14 у болници у Горњем Милановцу

Фото: М. Б.

НИ у данашњем званичном извештају у о зарази корона вирусом у Рудничко-таковском крају, током протекла 24 часа, срећом нема ни једног преминулог пацијента.

Смањује се, према званичним подацима, број хоспитализованих од опаког ковида-19 на Ковид- одељењима Опште болнице у Горњем Милановцу.

- Укупан број хоспитализованих у нашој болници је тренутно 14. Од њих, по седморо на Грудном одељењу и на Неуропсхијатрији. Од њих, на корона вирус позитивно је 13, један пацијент има негативан тест. Током протекла 24 часа, два смо пацијента отпустили кући, једног превезли на лечење у Општу болницу у Чачку, у истом периоду смо примили на лечење троје пацијената, са симтомима који указују на могућу инфекцију корона вирусом – изјавио је данас др Предраг Шутић, в. д. директора те болнице.

Нема још данашњих, најновијих података о броју евентуално новозаражених особа у овом целом крају. До овог извештавања, још важи званичан податак, надамо се прецизан:

- Укупан број регистрованих, оболелих од корона вируса, у овом „трећем пику“ епидемије, овде је 1.768. Од тог броја, 821 пацијент је излечен, они и њихови контакти ослобођени су кућне изолације. изјавио је јуче др Александар Чивовић, в.д. директора Дома здравља у Горњем Милановцу.

Пандемију ковид-19 у Рудничко-таковском крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су, према званичним подацима, излечени. У другој, од половине јуна до сада, заражено је укупно 1.780 лица, уз нажалост 85 смртних жртава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)