НУЛТА ТОЛЕРАНЦИЈА ЗА ПРЕСТУПЕ: Секретар Црвеног крста Србије посетио организацију у Чачку

В. ИЛИЋ

27. 02. 2021. у 00:33

НУЛТА ТОЛЕРАНЦИЈА ЗА ПРЕСТУПЕ: Секретар Црвеног крста Србије посетио организацију у Чачку

Фото В. Илић /Фото Танјуг

ЦРВЕНИ крст Србије пажљиво прати сва дешавања, па - поводом "неприхватљивих понашања" појединих радника ове друштвене организације у Чачку - саопштава да има такозвану нулту толеранцију за све оно што није у складу са Основним принципима ЦК и Етичким кодексом који важи за све запослене и волонтере, укључујући и политичко деловање и јавно исказивање политичких ставова док се обављају поверени задаци.

Због актуелних превирања у граду на Морави и најаве деветоро од укупно 12 запослених да ће овдашњег челника Биљану Давидовић тужити за мобинг, секретар Црвеног крста Србије Љубомир Миладиновић је био у Чачку и - после разговора са члановима Управног одбора и запосленима - сусрео се и са представницима локалне самоуправе: замеником градоначелника Владаном Милићем и председником Скупштине града Игором Трифуновићем.

- Обавештавамо кориснике хуманитарних програма и услуга Црвеног крста да нема разлога за забринутост због догађаја у Чачку. Постигнут је висок ниво усаглашености о томе да је неопходно наставити реализацију задатака у складу са потребама угрожених људи - нагласио је Миладиновић и прецизирао да УО ЦК у Чачку није покренуо процес разматрања разрешења секретара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)