БОЈИМ СЕ ДА ИДЕМО КА СЦЕНАРИЈУ ИЗ НОВЕМБРА И ДЕЦЕМБРА: Др Саздановић забринут, трпеће поново пацијенти који нису ковид

Novosti online

26. 02. 2021. у 12:08

БОЈИМ СЕ ДА ИДЕМО КА СЦЕНАРИЈУ ИЗ НОВЕМБРА И ДЕЦЕМБРА: Др Саздановић забринут, трпеће поново пацијенти који нису ковид

Foto: Printskrin

РАСТЕ број новозаражених у Шумадијском округу. Повећава се и број пацијената који су на лечењу у Универзитетском клиничком центру у Крагујевцу.

Један од округа са нестабилном епидемијском ситуацијом, је и Шумадијски. Синоћ до 20 часова, корона вирус, потврђен је код 192, од 751 тестираног, саопштио је Институт за јавно здравље у Крагујевцу.

Највише новоинфицираних је и даље из Крагујеваца - 107, следи Аранђеловац са 53, Топола са 20, Кнић са 7. У Рачи и Баточини, по двоје је новозаражених коронавирусом, у Лапову један.

Повећава се и број пацијената који су на лечењу у Универзитетском клиничком центру у Крагујевцу.

- Имамо их тренутно 190 пацијената на лечењу. Повећавамо поново капацитете, интензивну негу, хоспитални део. Нажалост, трпеће поново пацијенти који нису ковид. Значи и онколошки пацијенти и хронични пацијенти. Максимално ћемо се трудити следеће недеље да оперишемо што више онколошких пацијената, то је наша обавеза. Бојим се, да се враћамо на ситуацију с краја новембра, почетка децембра - каже др Предраг Саздановић, директор Универзитеског клиничког центра у Крагујевцу.

Доктор Саздановић апелује на грађане да се стриктно придржавају свих противепидемијских мера и истиче значај вакцинације.

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)