АКО ПЛАТЕ ДУГ – НЕМА КАМАТА: Коначно решен вишегодишњи спор цркве и локалне самоуправе

И.Митић

25. 02. 2021. у 17:45

ЈП „Топлана“ Лесковац и овдашња Српска православна црквена општина коначно су постигле споразум по коме се црква обавезала да вишегодишња дуговања за испоручену топлотну енергију, у износу од 10,4 милиона динара, плати у 36 месечних рата.

АКО ПЛАТЕ ДУГ – НЕМА КАМАТА: Коначно решен вишегодишњи спор цркве и локалне самоуправе

Фото:

Споразумом се лесковачка „Топлана“ одрекла затезних камата, док ће црква морати да плати и скоро 1,2 милиона динара на име судских и адвокатских трошкова спора који је вођен пред надлежним судом.

Споразумом је предвиђено и да црква, поред заосталих, редовно измирује и текуће обавезе за грејање цркве Оџаклије и Парохијског дома у граду на Ветерници. Уколико буде испоштовала споразумом преузете обавезе градско предузеће ће се одрећи затезних камата у укупном износу од око 3,2 милиона динара.

Поводом ових потраживања црква се позивала на ранији договор са представницима локалне самоуправе по којем је ослобођена плаћања обавеза за грејање, а на основу тога што је топловод прошао кроз њено двориште.

- Годинама сам, с тим у вези, тражио документацију и нигде нисам нашао ни један писани документ, ни један закључак, и одговорно тврдим да такав уговор не постоји – казао је Горан Цветановић, градоначелник Лесковца.

Он је нагласио да је о овом проблему разговарао и са неколико владика и да се коначно дошло до решења проблема које је у четвртак потврдило и Градско веће.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)