ПРОТЕСТ НАКОН ОДРЕЂИВАЊА ПРИТВОРА ЗБОГ ТУЧЕ: Родитељи и ученици у центру Грачанице изразили незадовољство због одлуке суда (ФОТО)

Д.З.

24. 02. 2021. у 23:29

ПРОТЕСТ НАКОН ОДРЕЂИВАЊА ПРИТВОРА ЗБОГ ТУЧЕ: Родитељи и ученици у центру Грачанице изразили незадовољство због одлуке суда (ФОТО)

Фото: Д.З.

ПОШТО је данас поподне огранак Основног суда из Приштине са седиштем у Грачаници одредио меру судског притвора осумњиченима за учествовање у тучи у Лапљем Селу која се догодила у понедељак а у којој је повређен син политичара Ненада Рашића, вечерас су у центру Грачанице протестовали родитељи притворених као и њихови другови.

Наиме,мера судског притвора одређена је М. Р., Ч. Ж., Л. К., Б. Ж., Д. Н., М. Ј., Д. Т. у трајању од тридесет дана, због сумње да су извршили кривично дело учествовање у тучи, међутим, неки од родитеља притворених младића тврде да су њихови синови били само сведоци догађаја.

- Очекивао сам ослобађајућу одлуку суда, међутим донета је накарадна одлука. Ми родитељи смо јединствени и боримо се против одлуке коју је донео суд. Не подржавам ниједан вид насиља, поготово не у школи, али донети овакву одлуку да их осуде на месец дана као да се ради о криминалцима, је срамно - истиче Славиша, отац притвореног Марка Ристића док Милка Трајковић, мајка Димитрија Трајковића наводи да им је речено само да ће младићи бити пребачени у притвор у Митровици.

- Ништа не знамо, ни за шта се терете, нити ко их тужи, само знам да је мој син дошао као сведок да да изјаву. Није ми јасно зашто му је изречена мера притвора – револтирана је мајка притвореног младића док Бојан Живић такође потврђује да је и његов брат био само сведок туче.

- Превезао је друга до болнице, а онда су га позвали да да изјаву. Након што се вратио кући, позвали су га из полиције да дође да да изјаву у станици. После два три сата сазнајемо да је у притвору на 48 сати, а сада је добио притвор од 30 дана – каже Живић. После окупљања родитеља, вечерас после 18 часова надомак полицијске станице окупили су се и другови притворених младића. У разговору са новинарима ученици који су посматрлаи тучу тврдили су да је инцидент изазвао син политичара Ненада Рашића.

- Сви смо видели да је он први ударио малолетног И.М. који је након ударца пао и кренула му је крв из носа. Након тога је кренула масовна туча - испричао је један од младића подсећајући да је туча најављена и на инстаграм профилу на којем се налазе објаве сина Ненада Рашића. И док подсећају да су у притвору и четворица младића која су дошла са групом коју је предводио Рашићев син, другари притворених младића опомињу да он тога дана није био у школи јер је био у групи која је пратила онлајн наставу, што говори да је дошао смишљено.

- Ако наши другари треба да буду кажњени и одговарају због ове туче, онда на исти начин треба да одговара и Рашићев син- опомињу револтирани младићи који супротерстовали вечерасиспред полицијске станице у Грачаници а који су као и родитељи притворених младића, а апеловали на медије да извештавају реално о овом догађају који по њиховом зајендичком мшљењу нема политичку конотацију.

Међутим, на јучерашњој конференцији за медије, председник Прогресивно демократске странке Ненад Рашић је истакао да је инцидент политичке природе, односно да је његов син нападнут због његовог политичког деловања и неслагања са Српском листом. Истовремено, Српска листа је демантовала да има икакве везе са инцидентом, осудивши сваки вид насиља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)