БЕЗ ПРЕМИНУЛИХ, НОВОЗАРАЖЕНИХ 18: Епидемија у Рудничко-таковском крају

М. Б.

24. 02. 2021. у 13:49

БЕЗ ПРЕМИНУЛИХ, НОВОЗАРАЖЕНИХ 18: Епидемија у Рудничко-таковском крају

Фото: ЕПА

НИ данашњи званични извештај, о болести oд вируса корона у Рудничко-таковском крају, током протекла 24 часа, срећом не бележи ни једног преминулог пацијента.

Према досадашњим званичним извештајима, у овом крају потврђено је још 18 особа, позитивних на вирус корона.

У Општој болници у Горњем Милановцу, тренутно је смештено 19 пацијената.

- Према пресеку од јутрос, на Ковид одељењима Опште болнице у Горњем Милановцу, тренутно се лечи укупно 19 пацијената: на Грудном одељењу шесторо, на Интерном пет, осам на Неурологији. На корона вирус позитивно је њих 12, четворо негативно, троје чека резултате тестирања. Током протекла 24 часа, два пацијента са симптомима који указују на корона вирус примили смо на лечење, у истом периоду три пацијуента смо отпустили кући – потврђује данас др Предраг Шутић, в. д. директора те болнице.

Др Александар Чивовић, в. д. директора милановачког Дома здравља, изнео је ове податке:

- Укупан број оболелих од ковида-19, у овом трећем „пику“ епидемије, овде је 1.720. Од њих, 813 је излечено, они и њихови контакти ослобођени су кућне изолације. Сва преостала ковид позитивна лица, налазе се у кућној изолацији, под медицинским надзором лекара нашег Дома здравља.

Пандемију ковид-19 у Рудничко-таковском крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су, према званичним подацима, излечени. У другој, од половине јуна до сада, заражено је укупно 1.780 лица, уз нажалост 85 смртних жртава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)