ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ЛОЗНИЦИ: Подељено 12.500 доза вакцине

В.Митрић

23. 02. 2021. у 12:17

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ЛОЗНИЦИ: Подељено 12.500 доза вакцине

Фото: В. Митрић

КРОЗ ковид амбуланту Дома здравља „Др Миленко Марин“ дневно, у просеку, прође око 100 пацијената, док их је, пре само два месеца било 300, па и више.

Овдашњи лекари, борци против короне, попут неуморне др Ане Илић, прегледали су у смени и збрињавали и по 100 пацијената, остајући и неколико сати дуже, по истеку посла.

И број заражених је, прошле седмице, почео да пада на једноцифрен број, али се, у међувремену, попео на двадесетак. Правило је, једноставно, како каже др Бранка Красавац, директорка ДЗ у Лозници  да "нема правила".

- Све смо организовали ваљано и благовремено, тако да смо, до сада, првом дозоом кинеске вакцине  вакцинисали 7384 становника овог дела Србије, а другом 4.953 - прича др Красавац. - Руску вакцину добило је 500 а Фајзерову 408 наших суграђана. Наше екипе дале су, до сада, више од 12,5 хиљада доза вакцине у граду и у амбулантана у селима и оближњим варошима.              

Одборник у Скупштини града, Зане Шаулић, који је, поред осталог и представник мањина, али и део је владајуће већине коју предводи СНС, каже да се и сам пријавио за вакцину.

Фото: В.Митрић

Позвао је суграђане да се пријаве за вакцине, истичући да његово искуство говори да се скоро ништа не чека, да је "пелцовање" безболно, корисно за здравље и улива много већу сигурност у борби против корона вируса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)