ЦВЕЋЕМ "ЗАКРПИЛИ" УДАРНЕ РУПЕ: Несвакидашњи апел задуженима за одржавање путева у Неготину

С. М. ЈОВАНОВИЋ

23. 02. 2021. у 07:26

НА углу улица Војводе Мишића и Љубе Нешића у Неготину, у непосредној близини овдашњег Музеја Крајине, у ударне рупе је засађено - цвеће.

ЦВЕЋЕМ ЗАКРПИЛИ УДАРНЕ РУПЕ: Несвакидашњи апел задуженима за одржавање путева у Неготину

Фото С. М. Јовановић

Неко је у њих најпре насуо земљу, а потом поставио саднице, што станари из оближњих зграда тумаче као помало несвакидашњи апел надлежнима да нешто предузму поводом катастрофалне ситуације на саобраћајницама у делу града који красе важни културно-историјски споменици, међу којима су и Мокрањчева кућа, и Хајдук Вељкова црква.

Проблем са ударним рупама на путевима у Неготину је, међутим, присутан већ годинама - како на локалним и општинским, тако и на државним трасама које су одавно "зреле" за реконструкцију. Духовитији Неготинци, чак, по угледу на чувени филм, истичу и то како њихови путеви имају свих "50 нијанси сиве"...

Иако се у бројним месним заједницама, па и у ужем градском језгру делови коловоза заиста обнављају, изгледа да то није довољно за боље и сигурније одвијање саобраћаја. Тренутно стање, кажу овдашњи људи, и те како утиче на "животни век" њихових аутомобила који су, ионако, све старији...

Фото С. М. Јовановић

Притом, локална самоуправа у Неготину је лане за местимично поправљање коловоза општинских и локалних путева - у шта спадају "крпљење" ударних рупа, "пресвлачење" појединих делова коловоза, те одржавање трупа пута и путних објеката - из буџета издвојила безмало 15 милиона. Нажалост, цвеће које вири из коловоза на углу улица Војводе Мишића и Љубе Нешића опомиње да су потребна већа улагања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)