ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО - ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Без преминулих, троје пацијената отпуштено на кућно лечење

М. Б.

20. 02. 2021. у 13:50

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО - ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Без преминулих, троје пацијената отпуштено на кућно лечење

Фото: М.Б.

ИАКО се званични број особа новозаражених и хоспитализованих због корона вируса у Републици Србији нажалост повећава,Рудничко-таковски крај, током протеклих 24 часа, срећом не бележиниког преминулог од последица ковида-19, а број особа, које се од те заразе, или сумње на њу, лече на Ковид-одељењима Опште болнице у Горњем Милановцу, тренутно је 19. Троје мање него јуче.

- Према пресеку од јутрос у осам сати, на Ковид одељењима Опште болнице, од тренутно лечених 19 пацијената, на Грудном одељењу смештено је пет, на Интерном пет и девет на Неурологији.

Током протекла 24 часа,једног пацијента са симптомима који указују на корона вирус примили смо на лечење, троје пацијената из наше болнице отпуштено је кући, једног пацијента превезли смо на лечење у Ковид амбуланту у Батајници – потврђује данас др Предраг Шутић, в. д. директора милановачке Опште болнице.

До сада, нема званичних података о броју евентуално новозаражених особа на територији ове општине. Иначе, њихов број се, минулих дана, званично кретао око седам-осам дневно.

Пандемију ковид-19уРудничко-таковском крају, извештајно пратимо удве етапе. У првој, од њеног почеткау мартупрошле године до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су, према званичним подацима,излечени. У другој, одполовине јунадо сада, заражено је  укупно1.628 лица, уз нажалост 85 смртних жртава.

                                                                                                           

                                                                                                           

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)