У КИКИНДИ ЈОШ ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА: Повећан број пацијената у болници и ковид амбуланти

Р.Ш.

18. 02. 2021. у 15:41

У КИКИНДИ ЈОШ ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА: Повећан број пацијената у болници и ковид амбуланти

Фото: Р. Ш.

ВАНРЕДНА ситуација, која је у Кикинди на снази од последњег дана новембра протекле године, још траје и како сада стоје ствари, нема разлога ни да се ова мера укида, јер је повећан број пацијената који су заражени коронавирусом.

Значајно је више је пацијанта у ковид амбуланти, али и на лечењу у Општој болници. Ситуација је много лошија него што је била пре две недеље, па је сада активно 212 случајева обољења.

- У ковид амбуланти сада дневно имамо и по 25 пацијената, а на лечењу је тренутно исто толико пацијената , животне доби од 47 до 83 године. Међу њима нема деце, нико од њих није на респиратору, али половина захтева кисеоничку потпору дисању – изјавио је др Мирко Стојисављевић, директор Опште болнице у Кикинди.

Број оболелих се повећао иако је Кикинда један од градова у земљи где је вакцинација масовно прихваћена. Зато лекари сматрају да је овакво стање последица непридржавања мере, јер су се многи грађани опустили. Према подацима градксог Кризног штаба од марта, од шочетка ковид епидемије у Кикинди је овим вирусом заражено 3.368 грађана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)