НАГРАДА ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО: Културни центар Крушевац додељује ”Слово љубве” Љубици Ненезић

С. БАБОВИЋ

17. 02. 2021. у 20:55

МР Љубица Ненезић добитница је овогодишње награде “Слово љубве” која се додељује за посебан стваралачки допринос унапређењу и ширењу културе и уметности, а ово признање лауреаткињи ће бити уручено сутра у Биоскопу Крушевац у оквиру јубилеја, 29 година Културног центра.

НАГРАДА ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО: Културни центар Крушевац додељује ”Слово љубве” Љубици Ненезић

Фотло: С. Бабовић и КЦК

Како је између осталог наведено у образложењу одлуке, књижевни опус Љубице Ненезић је попут раскошног прозног акварела који у најлепшим бојама женског сензибилитета осликава завичајно поднебље.

Осим што је током каријере била посвећени педагог, радећи као професор књижевности, просветни саветник, школски надзорник и директор школе, Ненезић је и један од оснивача Књижевног друштва просветних радника Крушевца, члан УКС и Књижевног клуба “Багдала”. Тренуци (1993), Ембарго на моравски начин (1994), Недокучива страна жене (1995), Унутрашња страна (1996), Цвет багрема (1997), Други степен (1998), па све до дела попут “Ништа није прошло” (2009), “Без ње не можемо” (2013) чине део опуса ауторке која прозу и приказе књига објављује у периодици.

Додели награде “Слово љубве” претходиће отварање изложбе цртежа “Немогуће бекство” академског сликара Јована Спасића у Галерији КЦК у 13 сати, док ће у оквиру јубилеја КЦК дан касније бити изведена едукативна представа “Позоришни бонтон” по тексту Стефана Клецина и адаптацији и реији Лидије Ужаревић. У Белој сали од 17 заиграће Јана Јефтовић и Тања Гашић.

Истог дана од 19 сати у Биоскопу Крушевац премијерно ће бити приказан домаћи филм “Једини излаз”.У трилеру рађеном по сценарију Марка Поповића и режији Дарка Николића играју Анђелка Прпић, Љубомир Бандовић,Борис Комненић,Даница Максимовић. Улаз је бесплатан, са ограниченим бројем карата, које се могу преузети на билетарници биоскопа, сва три дана од 12 до 19 сати.

Фото КЦК

Љубица Ненезић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)