КУЋНИ ЉУБИМЦИ "НА ПОПРАВНОМ": Најављене измена и допуна одлуке скупштине града у Пожаревцу

Д. НОВКОВИЋ

18. 02. 2021. у 08:25

ЗБОГ вишедневних, бурних реакција власника кућних љубимаца, локална самоуправа у Пожаревцу је најавила измену и допуну одлуке која предвиђа да се у стану могу држати само један пас или једна мачка.

КУЋНИ ЉУБИМЦИ  НА ПОПРАВНОМ: Најављене измена и допуна одлуке скупштине града у Пожаревцу

Фото Д. Н.

Током овим поводом организоване конференције за медије, градоначелник Саша Павловић је најавио да ће тек бити донета коначна верзија поменутог локалног акта.

- Бурне реакције схватамо као сигнал да треба још једном све да размотримо, јер ниједна одлука није Свето писмо, да не би могла да се измени. Зато нам наредних дана следи комуникација са грађанима, удружењима и правним лицима која заступају стамбене зграде - најавио је Павловић.

ПОВОД

- ПАЖЉИВО ослушкујемо жеље народа и, ако треба, мењаћемо одлуку која је, истине ради, и донета јер је било више жалби суграђана на начин на који неки држе псе, као и на локације на којима то чине, јер неки поседују чак и одгајивачницу у центру Пожаревца - тврди градоначелник Павловић.

Истакао је и податак да се предлог (не)спорне одлуке налазио на јавном увиду, али да су тада добили само мали број сугестија, од којих су неке и уважили.

- Поновићемо комплетан поступак који ће, као и претходни, бити пред очима јавности.

Изнова ће бити организован јавни увид и тек потом ће бити донета коначна верзија Одлуке - поручио је први човек Пожаревца, наглашавајући и то да су сличне одлуке већ донете у више градова и општина по Србији, а неке од њих су и ригорозније, јер су забраниле држање одређених врста паса.

Уз напомену да локална самоуправа не жели да прави проблеме власницима паса и мачака, закључује и то да треба имати у виду и онај други део јавности, који је одлуку о ограничењу броја љубимаца у становима дочекао са одобравањем.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)