ПО ПРВУ ДОЗУ У ЗГРАДУ АТД-а: У Лесковцу отворен нови пункт за вакцинацију становништва

И.М.

14. 02. 2021. у 15:39

У ЛЕСКОВЦУ су против вируса корона вакцинисане још 742 особе. Од овог броја кинеску вакцину је примило 516, а руску 226 грађана.

ПО ПРВУ ДОЗУ У ЗГРАДУ АТД-а: У Лесковцу отворен нови пункт за вакцинацију становништва

Фото: И. М.

На шест пунктова лесковачког Дома здравља вакцинисано је 317 особа, док је лесковачка Општа болница почела са вакцинацијом у згради Антитуберкулозног диспанзера(АТД) где је вакцину примило 199 пријављених. Упоредо са овим процесом тече и ревакцинација. Другу дозу кинеске вакцине примило је 807 грађана.

Према најновијем извештају лесковачког Завод за јавно здравље(ЗЗЈЗ) на подручју Јабланичког округа лабораторијски је потврђено још шест нових случајева инфекције опаким вирусом од 85 резултата који су стигли у ову останову у последња 24 часа. У Лесковцу је позитиван налаз добило пет од 66 узоркованих особа, док је још један новооболели регистрован на територији Лебана.

У суботу је у ЗЗЈЗ стигло 146 налаза. Зараза опаким вирусом потврђена је код 15 пацијената. Од тога је осам са територије Лесковца, где су тестиране 92 особе. Три новооболела регистрована су у Власотинцу и по два у Лебану и Медвеђи. Тренутно се чека на још 46 резултата за особе које су узорковане у свим здраственим установама округа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)