ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Двоје преминуло - седморо новозаражених

М. Бошњак

13. 02. 2021. у 15:27

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Двоје преминуло - седморо новозаражених

Фото: М.Б.

ДВЕ особе у Рудничко-таковском крају су, нажалост, током минула 24 часа преминуле, од последица заразе ковид-19, према данашњем званичном извештају. Новозаражених званично има седам, у болници се лечи њих 34.

Податке о жртвама ковида-19, данас је потврдио др Предраг Шутић, в.д. директора Опште болнице у Горњем Милановцу.

- Од тренутно 34 пацијента збринута у нашој болници, на Грудном одељењу је 12, на Интерном десет и 12 на Неурологији. Позитивна на корона вирус су 24 пацијента, осам негативно, двоје чека резултате тестирања, или тестирање. Током протекла 24 сата, шест особа са симптомима који указују на могућу инфекцију корона вирусом примили смо на болничко лечење, петоро пацијената смо у истом периоду отпустили на кућно лечење – изјавио је др Шутић.

Др Александар Чивовић, в. д. директора Дома здравља у Горњем Милановцу, данас износи ове податке:

- Укупан број регистрованих оболелих од корона вируса, у овом „трећем пику“ епидемије је 1.609. Од њих, 766 је излечено, они и њихови контакти ослобођени су кућне изолације. Сва преостала ковид позитивна лица, налазе се у кућној изолацији, под медицинским надзором лекара Дома здравља у Горњем Милановцу.

У Ковид амбуланти тог Дома, јуче је, по званичном извештају, прегледано 137 особа, урађено 37 антигенских тестова, узето девет назофарингеалних брисева, три особе су из ње упућене на хоспитализацију.

Пандемију ковид-19 у овом крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су, према званичним подацима, излечени. У другој, од половине јуна до сада, заражено је укупно 1.609 лица, уз нажалост 83 смртне жртве.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)