ЕПИДЕМИЈА У ЛЕСКОВЦУ: Преминула још два пацијента

И.Митић

12. 02. 2021. у 16:23

У ковид болници у Лесковцу од последица инфекције вирусом корона умрла су још два пацијента, а од почетка месеца борбу са опаким вирусом изгубило је 11 особа.

ЕПИДЕМИЈА У ЛЕСКОВЦУ: Преминула још два пацијента

Фото: И. Митрић

У последња 24 часа преминуо је пацијент из Медвеђе, стар 69 година, као и две године старији Лесковчанин, док је по један пацијент транспортован у нишки Клинички центар односно у ковид болницу у Крушевцу.

Примљено је пет, док су отпуштене четири особе, па су тренутно хоспитализоване 54 особе од којих су четири на респиратору, а 41 на терапији кисеоником. Један пацијент је интубиран, а три су на неинвазивној механичкој вентилацији.

Од укупног броја хоспитализованих људи 36 је позитивно, 11 је негативно, шест чека резултате, а једна особа тестирање. На болничком лечењу је 38 пацијената из Лесковца, 10 из Власотинца, четири из Лебана и по једна из Бојника и Медвеђе.

Вакцинисано 989 грађана од којих је 700 ревакцинисано кинеском вакцином. Прву дозу ове вакцине примило је још 265, а руске 24 особе. На подручју Јабланичког округа, од почетка имунизације, вакцинисана је 17561 особа, па тренутни обухват вакцинације износи 8,84 одсто.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)