УСПЕШНО ЗАВРШЕН КУРС ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА: Деци мигрантима уручени сертификати

Ј. С.

11. 02. 2021. у 16:45

У ПРИХВАТНИМ центрима у Врању и Шиду данас су додељени сертификати о успешно завршеном курсу енглеског језика деци мигрантима, узраста од 6 до 18 година, који бораве у овим центрима.

УСПЕШНО ЗАВРШЕН КУРС ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА: Деци мигрантима уручени сертификати

Фото: КИРС

Сутра ће сертификати бити поделјени и деци мигрантима смештеним у Центру за азил у Крњачи у Београду.

Курсеви су одржани у периоду септембар 2020 – јануар 2021. у оквиру пројекта „Акелиус- дигитална иницијатива за учење страних језика- подршка континуираном образовању деце избеглица и миграната у Србији“.

Кроз пројекат „Акелиус“, који спроводе Комесаријат за избеглице и миграције, Министарство просвете, науке и технолошког развоја и УНИЦЕФ Србија, у сарадњи са Филозофским факултетом у Нишу и НВО Индиго, 51 дете  учило је основе енглеског језика.

Комесаријат за избеглице и миграције у сарадњи са надлежним Министарством просвете, науке и технолошког развоја и уз подршку УНИЦЕФ-а, од почетка избегличке и мигрантске кризе активно раде на обезбеђивању приступа образовању деци мигрантима, како неформалног тако и формалног.

Пројекат „Акелиус“ препознат је као иницијатива чији је основни циљ да подржи уклјучивање деце и омладине из избегличке и мигрантске популације у формални систем образовања Републике Србије и обезбеђивање подршке у учењу како редовне наставе тако и кроз курсеве енглеског језика.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)