САРАДЊА - ПУТ КА УСПЕХУ: Састанак градоначелника Краљева са челницима универзитета у Крагујевцу

Г.Ћировић

10. 02. 2021. у 12:27

ЖЕЉА за сарадњом постоји, као и жеља да се примени стечено знање и да се проблеми заједнички решавају, тако да ће будући заједнички кораци сигурно водити ка успеху.

САРАДЊА - ПУТ КА УСПЕХУ: Састанак градоначелника Краљева са челницима универзитета у Крагујевцу

Фото: ГУ Краљево

Ово је један од најважнијих закључака састанка др Предрага Терзића, градоначелника Краљева са проф. др Ненадом Филиповићем, ректором Универзитета у Крагујевцу, проректором за научно-истраживачки рад проф. др Весном Ранковић и проф. др Драганом Ђурчићем, проректором за координацију послова факултета, чија је главна тема била сарадња привреде и високошколских установа.

 - Унапређењем сарадње са привредом, увођењем нових студијских програма као и на друге начине, Универзитет у сарадњи са локалном самоуправом може да допринесе да студенти по завршеном школовању налазе запослење у својој струци – рекао је поред осталог проф. др Ненад Филиповић, ректор Универзитета у Крагујевцу.

Фото: ГУ Краљево

 

Састанку су присуствовали и декан Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву проф. др Миле Савковић, продекан за наставу др Александра Петровић и продекан за научно-истраживачку делатност др Милан Бижић. Овом приликом градоначелник Терзић је истакао да је мултинационална компанија "Леони" са новоотвореном фабриком у граду на Ибру већ успоставила сарадњу са краљевачким факултетом и стипендирала студенте.

- Тај вид сарадње могуће је остварити и са домаћим прдузећима "Гир", "Електромонтажа", "Амига", "Радијатор", "Цип"... - нагласио је Терзић.

- Неопходно је отворити више високошколских установа у Краљеву, али истовремено и привући свршене студентре да се по окончању студија врате у свој родни град.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)