ЕПИДЕМИЈА У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ: Преминуле још две особе

В. Ћирић

09. 02. 2021. у 18:16

ЕПИДЕМИЈА У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ: Преминуле још две особе

Фото: В. Ћирић

ЗАКЉУЧНО са данашњим даном, од почетка имунизације на подручју Пиротског округа вакцинисано је 6914 особа, а од сутра 10.фебруара почиње цепљење другом дозом кинеске вакцине.

ЗЗЈЗ у Пироту, саопштава да је данас регистровано још 25 новозаражених особа и да је на тестирање послато 27 сумњивих брисева. Од почетка епидемије преминуло је 148 особа, а највећи број смртних случајева забалежен је од 28.новембра до данас. У том периоду битку са короном избило је 119 грађана. У ковид амбуанти прегледано је 114 особа.

У 29 случајева реч је о првим прегледима док су остало контроле. Мера изолације наложена је за 53 особа, а укинута за18. У пиротској ОБ тренутно је на лечењу 25 грађана, од којих су 12 из Пирота,3 из Димитровграда, 1 из Бабушнице и 9 из Беле Паланке.

Епиемиолошка ситуације у Димитровгрду је несигурна али стабилна, а у Пироту, Бабушници и Белој Паланци несигурна са тенденцијом погоршања-кажу у Центру за контролу и превенцију болести пиротског ЗЗЈЗ и поручују да се епидемија може држати под контролом само одговорним понашањем и масовном вакцинацијом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)