ДВАДЕСЕТ ТАБЛЕТА НАЈБОЉИМ ЂАЦИМА: Представници Српске листе посетили школу у Лапљем селу (ФОТО)

Д.Зечевић

09. 02. 2021. у 16:12

ПРЕДСТАВНИЦИ Српске листе, Начелница Школске управе Јасмина Дедић, председник општине Грачаница Срђан Поповић и председник Скупштине града Приштине Љубинко Караџић посетили су данас реновирану основну школу у Лапљем селу где су најбољим ученицима и деци из социјално угрожених породица поделили таблет рачунаре.

ДВАДЕСЕТ ТАБЛЕТА НАЈБОЉИМ ЂАЦИМА: Представници Српске листе посетили школу у Лапљем селу (ФОТО)

Фото: Д. Зечевић

Том приликом вредне поклоне добило је двадесет ученика ове али и Гимназије и Економске школе које се налазе у истој згради.

- Захваљујући Влади Републике Србије и људима који представљају српски народ у косовским институцијама , привременом органу и Канцеларији за КиМ ни једна школа која ради по плану и програму министарства просвете Републике Србије није несређена. У свакој је нешто уложено тако да је мислим будућност светла на овом простору и то је оно што морамо да обезбедимо нашим потомцима. Образовање је једна од најјачих институција и један од стубова друштва  и вреди улагати у образовање-казала је Дедић у Лапљем Селу, док је председник општине Грачаница Срђан Поповић поновио да у образовању лежи будућност српског народа на овом простору.

-Данас се налазимо у једном потпуно реновираном објекту школе у Лапљем Селу. Поред ове ми смо реконтруисали школу „Краљ Милутин“ у Грачаници и „Кнез Лазар“ у Доњој Гуштерици. На сваком кораку је приметно да улажемо у инфраструктуру да побољшавамо услове у школама за нашу децу. Наша деца не смеју да оскудевају ни у једном сегмету-истакао је Поповић додајући да ће се са инфраструктурним улагањима наставити и у наредном периоду.Он је такође најавио и да очекује скоро отварање Средњошколског центра у Лапљем Селу као и нове школе у Сувом Долу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)