ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ВРАЊУ: Не смањује се број новозаражених, брине пораст оболеле деце у школама и вртићима

Ј. Стојковић

05. 02. 2021. у 13:44

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ВРАЊУ: Не смањује се број новозаражених, брине пораст оболеле деце у школама и вртићима

Фото: Ј.Стојковић

НАЈНОВИЈИ резултати врањског Завода за јавно здравље показују да се број новооболелих у округу не смањује, а додатно брине податак, да је врањским основним и средњим школама приметан пораст броја оболеле деце и наставника, а забележених случајева има и у вртићима.

Епидемиолог Завода за јавно здравље др Слађан Станковић каже да се последњих дана бележе случајеви у школама, али да се још увек не располаже тачним бројевима. Зорица Јовић заменица градоначелника Врања, потврђује да има више случајева у врањским школама, али да ће прецизне податке имати до краја дана када очекује информације из свих школа. Према њеним речима када су у питању ученици већи број оболелих је у средњим него у основним школама, а када је у питању наставно особље можда је за нијансу већи број предавача у основним школама.

Најновији подаци Завода за јавно здравље показују да је проценат заражених у односу на тестиране 25,15 процената.

- Од 322 узорка из Пчињског округа, 83 су позитивна на коронавирус. Од овог броја 61  из Врања, по 6 из Сурдулице и Трговишта, 5 из Бујановца, 4 из Прешева и 1 из Владичиног Хана – каже епидемиолог Станковић И позива на поштовање мера превенције.

У ковид амбуланти у Врању током јучерашњег дана обављено је 178 прегледа, од којих је број првих прегледа 96. Узоркована је крв код 112 пацијента и сачињено 67 РТГ плућа. Урађена  су  4 ПЦР, 1 брзи и 112 антигенска теста, од којих је  57 позитивно на коронавирус. Дијагностикована је бронхопнеумонија код 13 пацијента.

У ковид болницама у Врању тренутно је хоспитализовано 107 пацијената, док је у Сурдулици на болничком лечењу 35 пацијената.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)