ПРЕМИНУО ЈОШ ЈЕДАН ПАЦИЈЕНТ, У БОЛНИЦИ 38: Од почетка епидемије у марту 2020. званично укупно заражено 1.580, преминуло 86

М. Б.

04. 02. 2021. у 15:14

ПРЕМИНУО ЈОШ ЈЕДАН ПАЦИЈЕНТ, У БОЛНИЦИ 38: Од почетка епидемије у марту 2020. званично укупно заражено 1.580, преминуло 86

Фото: М.Б.

ОД последица корона вируса, током минула 24 сата, преминула је, нажалост, још једна особа у Ковид одељењима Опште болнице у Горњем Милановцу.

На тим одељењима, тренутно се лечи 38 пацијената, два мање у односу на јучерашње званично извештавање.

Овај званични извештај медијима је данас потврдио др Предраг Шутић, в.д. директора те болнице.

- Према пресеку од јутрос од осам сати, од тих 38 тренутно укупно хоспитализованих пацијената, на Грудном одељењу смештено је њих 14, на Интерном 15 и девет на Неурологији. Током протекла 24 часа, хоспитализовали смо три особе са симптомима, који указују на могућу инфекцију корона вирусом, петоро пацијената отпустили смо кући (исти број отпуштених је, срећом, и данас као и јучерашњи, примедба новинара). Једног пацијента смо превезли на даљње лечење у Ковид болницу у Батајници. Од тренутно збринутих у нашој болници, позитивно на корона вирус је њих 26, негативно девет, три пацијента чекају резултате тестирања, или тестирање – изјавио је данас др Шутић.

О тренутној епидимолошкој ситуацији у Рудничко-таковском крају, броју новозаражених од ковида-19 до овог извештавања, данас још нема нових званичних података.

Статистику епидемије ковид-19 у овом крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су, према званичним подацима, излечени. У другој, од половине јуна до сада, заражено је укупно 1.520 лица, уз нажалост 81 смртну жртву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)